Binnen het project Zonneweide Voordaan wordt nauw samengewerkt door 3 partijen.

Inwoners Groenekan

De inwoners van Groenekan zijn een belangrijke partij binnen het project. Zij kunnen persoonlijk meepraten en worden ook vertegenwoordigd door Groenekanse organisaties, zoals Stichting Groenekans Landschap, stichting Brigida en Vereniging Groenekan.

Wij zijn de lokale energie coöperatie van gemeente De Bilt. Wij gaan voor een energieneutraal De Bilt. Om dat te bereiken brengen we bewoners in beweging om huizen en gebouwen optimaal te isoleren. Want dan hebben we minder energie nodig.
We laten zon, wind, water, lucht en aarde voor ons werken. Met bewoners, ondernemers en instellingen gaan we op zoek naar locaties voor het opwekken van groene stroom en warmte: op daken, op land. Warmte halen we uit de lucht, het water en de bodem. Bewoners en bedrijven worden voor minimaal 50% eigenaar van een project. En met de winst verbeteren we samen onze wijken en kernen.

Bij BENG! stimuleren we bewoners het heft in eigen handen te nemen om alle zes kernen in de gemeente De Bilt te verduurzamen. Met behoud en ontwikkeling van het landschap en het karakter van de dorpen. Zodat onze kinderen en kleinkinderen hier net zo comfortabel kunnen wonen als wij. 

Wij zijn een Utrechtse ontwikkelaar en werken graag dicht bij huis. De afgelopen jaren is er betaalbare technologie beschikbaar gekomen voor zonne-energie. Daarnaast kunnen projecten goed gefinancierd worden. Juist deze combinatie zorgt ervoor dat energietransitie verder vormgegeven kan worden.

BHM Solar gelooft dat grootschalige zonne-energieprojecten alleen succesvol kunnen zijn door samen te werken.

Met veel oog voor de omgeving zorgt het team van BHM Solar voor een versnelling van de energietransitie.

Het projectteam bestaat uit:

  • Maaike Noorlander, coördinator Communicatie team BENG!
  • Robin Boogaards, projectontwikkelaar BHM Solar
  • Freek Wisseloo, mede-oprichter BHM Solar
Scroll naar boven